יש וניל בבית?

צבע ענברינושא כאוב במטבח הוא התקציב. אני אוהבת לבשל ונהנית לשחק בחומרי גלם מעניינים, אבל מה לעשות שמשכורת סטודנט לא בדיוק הולכת יד ביד עם תבלינים אקזוטיים וחנויות גורמה?

ובכן, מסתבר שלפעמים קצת השקעה יכולה לחסוך הרבה כסף.

כמה זה הרבה? או. חישוב קצר-
אני משתמשת לא מעט בתמצית וניל של מקורמיק (איכותית, אך לא נקיה מתוספות), בערך בקבוקון כל חודשיים-שלושה, שעולה בערך 23 שקלים בסופר ליד הבית. בכל בקבוקון יש 29 מ"ל.
ליטר! תמצית וניל ביתית מעולה עולה להכין (עם הטיפים שבהמשך) 65 ש"ח. לא רק שחסכתי מאות (!) שקלים, חישבו גם על השמחה של החברים וקרובי המשפחה שיקבלו בקבוקוני תמצית ריחניים…

אם עוד לא הכנתם תמצית כזו בבית, אתם הולכים להודות לי. אם כן, תקפצו לסוף, יש שם כמה טיפים לפעם הבאה.

תמצית וניל ביתית מעולה:
מה צריך?

לאחר חקירה מעמיקה במרחבי האינטרנט, הגעתי ליחס עלות-תועלת מושלם: 6 מקלות וניל לכוס, או 24 לליטר. פחות מזה- ותקבלו משקה בניחוח וניל חזק, ויותר זה פשוט יותר יקר ואין ממש צורך.
בקבוק של ליטר של וודקה (אפשר גם רום, אבל אז התמצית פחות נקיה ורב שימושית)

מה עושים?

ממש פשוט! מבקבוק הוודקה מוזגים 2 שוטים, גם כי זה נחמד, אבל בעיקר כדי שיהיה מקום לכל הוניל.
חוצים כל מקל וניל לשניים, ובאמצעות הצד הקהה של הסכין מגרדים את הגרגירים השחורים. מכניסים לבקבוק. מכניסים גם את הפולים. מנערים.

ממש בהתחלה

מאפסנים במקום נסתר מאור שמש. מנערים כל כמה ימים (מהסקרנות, אתם תעקבו אחרי התמצית כל יום)
ממתינים בסבלנות… והנה עברו שבועיים! יש המווון תמצית וניל מצויינת! הוריי!
הכנתי כבר עם התמצית שלי גלידת סופר-וניל קטלנית, שגם יצאה הרבה יותר זולה, וגם הרבה יותר טעימה!
השמועות אומרות שהתמצית תמשיך להשתבח בחודשים הבאים.

המון וניל

טיפים!

-לא, ממש אין צורך בוודקה איכותית. בסדר, אל תקנו משהו שהופק מתפוחי אדמה, אבל לא הרבה יותר מזה. ראו הוזהרתם! לרוב הוודקות היותר יקרות יש פית מזיגה מעצבנת, ואתם תצטרכו להילחם כדי לשלוף אותה ולהכניס את פולי הוניל. אני קניתי וודקה שעלתה במבצע 40 ש"ח. מספיק.

-הפולים- נושא כאוב. אין להשיג בארץ פולים במחיר שפוי. פשוט אין. למזלנו, אלוהים ברא את eBay, שם ניתן לקנות 24 פולי וניל איכותיים ממדגסקר ב25 שקלים, כולל משלוח. מי שרוצה את כתובת המוכר שממנו קניתי, שהיה אמין בהחלט, שיגיד.

– ומה אם אתם עקשנים שאוהבים את התמצית שלכם חלקה וללא השחורים המפורסמים של הוניל? 2 אופציות: הסבלנית: אל תגרדו מהפולים את הגרגרים בהכנה. זה יקח יותר זמן להשיג תמצית, אבל זה יקרה.
הפעלתנית: כשהתמצית מוכנה, סננו אותה מעל בד גזה לקערה.
אבל למה לכם? אם לא תנערו את התמצית לפני השימוש, רוב הגרגרים ישקעו לתחתית בכל מקרה!

-כמעט בכל התמציות הקנויות תהיה איזושהי תוספת של סוכר. במקורמיק זה סירופ תירס, שגם הופך אותו לצמיג. באמת באמת שאין צורך להוסיף, למרות שאפשר. לוניל אמיתי אמורה להיות ארומה מתוקה עדינה, לא חזקה ודורסנית.

תתחדשו.

מודעות פרסומת

14 responses to “יש וניל בבית?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: