עוגיות שוקולד מאוששות


סוף כל סוף! 6 ימים, חולה, אומללה, מקיאה. נגמר.
6 ימים של דיאטה כפויה וחבר מתוק שלא ישן בלילה ומחזיק אותי בחיים באמצעות אהבה ופירה (תודה תול!).
מגיע לשנינו משהו מתוק. ועוד איך!

הכל התחיל מגלידה. הכנתי גלידת וניל מתוקה שזעקה "קוקילידה"! ואני הרי לא אתעלם מזעקות של גלידה…
שקלתי להצמיד לה את עוגיות השוקולד המפורסמות של מרתה סטיוארט. ואז, מצאתי את המתכון של הילה, שדומה לו באופן חשוד (לא רומזת כלום) רק יותר ברור ופשוט.

אני לא מאמינה שאני עומדת לעשות את זה, לשנות את המתכון של המלכה הילה קריב, הלא היא כותבת ביסים. על הבלוג של הילה כולכם כבר בטח שמעתם, ובוודאי יודעים שאפשר לסמוך עליה בעיניים עצומות.
טוב, חוץ מעל דבר אחד- הבחורה אוהבת מתוק. מאוד. במרפאות סכרת יש תמונה שלה מתחת לכותרת "WANTED".
והיות שאני לא מסוגלת שלא לשנות, הנה המתכון שלי, עוד יותר פשוט משל הילה, מלכלך מעט כלים וטעים טעים:

עוגיות שוקולד מאוששות:

מה צריך?

150 גר. שוקולד מריר (70%) שבור לחתיכות. (אם אתם לא מטורפי שוקולד כמוני, אני מאשרת מנימום 60%)
15 גר. חמאה (תחתכו בערך "רבע גדול" מסימון ה50 שעל החבילה. זה לא בעיה)
1 ביצה
1/5 כוס סוכר (שזה רבע כוס פחות כף, או 40 גר'. ואפשר אפילו פחות)
1 כפית תמצית וניל
2.5 כפות קמח (שזה 23 גר'. בערך. אל תשתגעו)
קורט אבקת אפיה
קורט של מלח (אני לא צוחקת איתכם, קורט! שלם!)

מה עושים?

מקציפים את הביצה עם הסוכר דקה-שתיים. ממש לא צריך מיקסר, זו כמות קטנה, וזה פשוט לא משנה. מוסיפים את המלח (קורט שלם אמרנו! חשוב, שלא תמותו מכל השוקולד הזה), הוניל ואבקת האפיה ומערבבים.

עכשיו, אתם אמורים להפריד חמישית מכמות השוקולד ולקצוץ אותו דק בתור הצ'יפס לעוגיות. אבל אתם לא חייבים. אם אתם עצלנים מתאוששים כמוני, אתם פשוט תשימו את כל השוקולד והחמאה בקערה למיקרו ותמיסו אותו בפולסים של 30 שניות. סביר להניח שדקה וחצי יספיקו.

עכשיו, קחו מרית (כדאי לכם, מאוד נוח לעבוד עם שוקולד עם מרית ולא כף, וזה מעולה לערבוב קמח) ותעבירו את השוקולד והחמאה לקערה עם הביצה ושות'. ערבבו.

הוסיפו את הקמח. ערבבו בכמה תנועות נמרצות עם המרית. זהו.

את התנור חממו ל190 מעלות. בתבנית מרופדת בנייר אפיה צרו באמצעות כפית תלויות עגלגלות. למה כפית? כי אם תעבדו עם כף גלידה, העוגיות יצאו גדולות יחסית, וזה לא בדיוק עוגיות-בריאות-דלסוכר-דלשומן-דלחיים. אבל הי, אני לא הקרדיולוגית שלכם, אתם מוזמנים להתפרע. אם תשימו תלוליות קטנות- יצאו לכם כ16 עוגיות(70 קלוריות לעוגיה). גדולות יניבו מאותה הכמות כ9 (120 קלוריות).

אני נתתי לעוגיות צורה עם האצבע: בתנועה סיבובית מהפריפריה למרכז. מה שלא חשבתי עליו, זה שהעוגיות חומות, והאסוציאציה שתתקבל היא… הבנתם.

וזהו, לתנור. 8 דקות לעוגיות קטנות, 12 לגדולות. תבדקו באמצע בכל מקרה, למקרה שהתנור שלכם קטלני.

 

כוס תה/קפה חזק ליד, ואין מצב שלא מתאוששים!

ואיך הופכים את הפלא הזה לקוקילידה? בהזדמנות אחרת…

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: