1-2-3 פיצה!

אני כבר לא מטפסת לבד על קירות: בשבוע האחרון חברה ללימודים מצטרפת אלי לחריש לקראת המבחן.
והיות שפיצה זה מאכל נהדר לחרישה, הכנו פיצה! (אז מה אם אין עגבניות בבית ואין מוצרלה? אפשר גם אחרת!)
המבחן מתקרב, והלחץ עולה אז קצר ולעניין:

3-2-1 פיצה! (כמות ל4 אנשים, 2 פיצות בינוניות)
לבצק:
2 כוסות קמח לחם (אני עושה עם חצי קמח מלא)
1 כוס מים (עוד כמה כפות לפי הצורך)
חצי כפית סוכר
כפית גדושה שמרים יבשים (בערך 6 גר', שזה חצי מהחבילות הקטנות)
כפית מלח
3 כפות שמן
לתוספת: (אפשר להחליף בכיף)
2 בטטות
2 כפות שמן
כף רוזמרין יבש
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
לרוטב:
1 קופסת עגבניות משומרות (עדיף 5 עגבניות גדולות)
6 שיני שום
1 בצל גדול
כף שמן
10 עלי בזיליקום
5 עלי מרווה (לא חובה)
רבע כפית פלפל שחור
(רבע כפית מלח ורבע כפית סוכר אם השתמשתם בעגבניות טריות)
גבינות:
היה לי בבית: 100 גר' קשקבל, 100 גר בולגרית, 50 גר פרמזן.
אתם מוזמנים ללכת על מוצרלה באפלו במקום, בערך 300 גר.

מה עושים?
בצק: בקערה גדולה, מערבבים את מהקמח והמלח היטב. בכוס נפרדת מתחילים את השמרים במים החמימים עם הסוכר, עד שרואים מעט בועות. מעבירים מי-השמרים לקערה. מערבבים. מוסיפים את השמן. ממשיכים לבחוש, עד שכל הקמח משתלב, ולפי הצורך מוסיפים עוד כף-2-3 מים. לא להגזים! המטרה שלנו זה ליצור בצק במינימום המים האפשרי. כשהגענו לשלב הזה, מתחילים ללוש. מגיעים לשלב שבו יש בצק אחיד, ואז לשים עוד דקה, וזהו! מי שאוהב בצק "לחמי" ולא קרנצ'י, מוזמן להוסיף עוד כף שמן וללוש 10 דקות.
עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד, ומשאירים לו שוליים כדי שיכסו גם את מה שיתפח. מניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
בטטות: חותכים את הבטטות לפיסות דקות למדי. שמים בתבנית אפיה עם השמן, הרוזמרין, המלח והפלפל, ומכניסים לתנור על 200 מעלות. כמה זמן? תלוי כמה קטן חתכתם. אצלי זה לקח… 45 דקות.
רוטב: קוצצים את כל המרכיבים. במחבת גדולה, מזהיבים את הבצל בכף השמן. מוסיפים את השום, וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, העלים והתבלינים. ממשיכים לבשל על אש בינונית כ 10 דקות. אפשר להוסיף מים, אבל המטרה שלנו כאן הוא רוטב סמיך ועשיר מהרגיל.

הרכבה: מדליקים את התנור על הכי-חם-שיש. חוצים את הבצק שתפח ל2, ומרדדים הכי דק שאתם יכולים, אם אתם אוהבים פיצה דקה כמובן. אני אוהבת לעשות את זה על נייר אפיה, שגם מקל על הכנסת והוצאת הפיצה מהתנור החם. על הבצק מורחים מהרוטב (לא להגזים!), מפזרים חצי מהגבינות וחצי מהבטטות.
בעזרת מרדה (שאני מאלתרת מקרש חיתוך מעץ) מכניסים את הפיצה לתנור, ואופים במשך 7-12 דקות, תלוי בתנור שלכם.

זהו! רק תזהרו לא לשרוף את הלשון! (על מי אני עובדת, החיך שלי כבר רגיל לגבינה לוהטת 🙂 ) 1200 קלוריות לפיצה בינונית.

מודעות פרסומת

One response to “1-2-3 פיצה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: