שמש בקערה (פסטה ברוטב צבעוני)

מצחיק לדבר על דיכאון חורף במדינה שבה 99% מהזמן יש אור, אבל אני לא יכולה להתכחש לכך שכמה מחברי הטובים ביותר סובלים מאוד מהאפור והקריר בחוץ.
אז קודם כל: מה?? למה??? שימו סוודר, קחו מטריה, וצאו לקפץ בין הטיפות! חורף זה כיף!
לא עבד? מתכוני המרקים שצצים מכל עבר רק מדכאים אתכם?
טוב, אין ברירה, נעבור לטיפול בצבע:
לא אני המצאתי את הרעיון שצבעים מסויימים עוזרים לשיפור מצב הרוח (נסו ללבוש חולצה ורודה במקום שחורה, זה עובד)
ומזמן כבר גילו שלשמנת יש כוחות רפואיים (טוב, את זה אני אומרת).


גילוי נאות: את הרעיון לרוטב קיבלתי ממנה שאכלתי ב"קפה קפה", והייתה לא רעה בכלל, אבל שלי הרבה יותר טעים! 🙂
למען האמת, זה הרוטב החביב עלי, אפילו שהוא דורש הכנה מראש ושיש בו זיליון קלוריות.

פסטה ברוטב שמנת ופלפלים קלויים (ל2 אנשים רעבים)
מה צריך?
5 פלפלים חצויים ומנוקים (איזה שילוב שבא לכם של אדום-צהוב-כתום)
כף שמן
5 שיני שום כתושות
חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה (אפשר לשחק עם סוג העלים, הוספתי כמה עלי מרווה ויצא מצויין)
200 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל יין לבן
מלח
פלפל
(פסטה, לפי ההוראות שעל האריזה)

מה עושים?
על תבנית מכוסה בנייר אפיה (נגד מיץ הפלפל הטעים שיוצא באפיה), קולים את הפלפלים החצויים ב250 מעלות, עד שהם מתכסים בכוויות דרגה 3.
מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון וסוגרים. הפלפלים יזיעו, יתקררו, ויהיה מאוד קל לקלף אותם אחכ.
ועכשיו? מקלפים. מפתיע, נכון?
קוצצים את הפלפלים במעבד מזון, אבל לא עד למשחה- חתיכות ציבעוניות זה כיף. (עכשיו יהיה זמן טוב להתחיל את הפסטה)
במחבת, מחממים את השמן, ובו מטגנים לדקה את השום. מוסיפים יין, פטרוזיליה, פלפלים טחונים, מלח ופלפל, ונותנים לכל הסיפור להתבשל כמה דקות.
כשכמעט כל היין התאדה, מוסיפים את השמנת. נותנים לרוטב להתרכז קצת עם עצמו ומתקנים תיבול.


בקערה מערבבים עם הפסטה שהכנתם, מקשטים בעוד קצת פטרוזיליה (פחחח בטח) וזורקים את הפרוזק לפח.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: