פרגיות במיץ

מפרסמת מחדש, לבקשת הקהל 🙂

המתכון הפעם הוא בסיס. כלומר, אפשר לשחק איתו כאוות נפשכם, להוסיף תיבול או להפחית, אבל ככה אני הכי אוהבת אותו. אולי חוץ מעם מיץ לימון, שיוצא חמוווץ וטעים. וחייבים להשתמש במיץ סחוט בייתי, הפעם אין קיצורים. ואם כבר אתם סוחטים, אז תכינו קצת יותר מיץ, השילוב של תפוזים-אשכולית אדומה מנצח.

מה שנחמד במתכון הוא שמרינדת העוף יוצרת אח"כ רוטב סמיך, מתוק וחמצמץ, ושהולך עם כל דבר.

פרגיות ברוטב פירות הדר (כמות ל2 אנשים מורעבים)
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מיץ אשכולית אדומה
4 שיני שום קצוצות
2 כפות דבש
2 כפיות רוטב סויה
צ'ילי (השתמשתי בקוביה קפואה, אתם לא חייבים)
חצי כוס יין לבן/מים
חצי קילו פרגיות. אפשר גם חזה עוף לא משוטח.
כף שמן לטיגון

מה עושים?
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה. אפשר לטעום ולראות אם מתוק/מלוח מספיק.
מוסיפים את העוף. אם אתם ממהרים, אפשר להשרות למינימום של שעה בטמפ' החדר, אם יש זמן אז 4 שעות, והכי טוב לילה במקרר.
כשעבר הזמן, מוציאים לכלי את הפרגיות ונותנים להן לטפטף קצת. הרעיון הוא למנוע את החריכה של הסוכרים מהמרינדה בטיגון הראשוני.
מחממים כף שמן במחבת גדולה, על אש חזקה, ועליה צורבים את הפרגיות, דקה מכל צד, רק כדי שיקבלו צבע חום וקרמלי. שימו לב שהפרגיות האחרונות צריכות להיות קצת יותר כהות, כי הקרמל שנוצר במחבת מכסה אותן. אם לא הורדנו מהן את רוב המרינדה קודם, תיווצר במחבת שכבה שרופה שחשוב לנקות לפני שעוברים לשלב הבא.
מחזירים למחבת את הפרגיות וכל המרינדה, ונותנים לכל הסיפור כמה דקות להתבשל. באמצע התהליך הופכים את הפרגיות לצד השני. איך יודעים שמוכן? חותכים לעומק הפרגית הכי גדולה ורואים שהיא כבר לא ורודה מבפנים. כשמוכן, מוציאים את הפרגיות לכלי, ונותנים למרינדה להצטמצם ולבעבע עד שנוצר רוטב קרמלי סמיך וכהה.

הכי טעים ישר מהמחבת אבל גם על צלחת, עם סכין ומזלג ובתוספת אורז זה יהיה מצויין 🙂

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: